A+ A A-

Provinciaal kampioenschap jeugd 2017

  • Hits: 841

9 Opwijkse judoka's  namen deel aan het provinciaal kampioenschap voor de jeugd te Zaventem.

Bij de U15 traden Yasmine De Becker en Preben Verdoodt aan. De 2 lichtgewichten hadden beide 1 tegenstander. Na een gelijk opgaand gevecht verloren ze hun kamp, 2x een zilveren medaille!

Bij de U18 kwamen Door Vandergoten, Tim Meskens en Edward Evenepoel in actie. Raar maar waar, ze vochten alle drie in de -66 kg. Door was goed wakker en vocht zich een weg tot in de finale, hier moest hij jammer genoeg zijn meerdere erkennen, zilver! Edward en Tim verloren beide hun eerste kamp., enkel Tim had recht op herkansingen maar moest ook hier de duimen leggen.

U21, de oudsten van de jeugd, waren met 4 afgevaardigden. Bram Dekegel (-60 kg) kwam terecht in een poule van 5, won 4x vlotjes en verloor 1x, zilveren medaille! Zijn broer Tim (-60 kg) kwam in een poule van 4 terecht, 1x gewonnen en 2x verloren, bronzen medaille! In de categorie tot 73 kg vochten Jeroen Bert en Dries Verberckmoes. Jeroen kon zijn eerste kamp winnen met mooi judo, halve finale en gevecht voor de 3e plaats verloor hij, 5e plaats. Dries verloor 2x zijn kamp, iets meer naar de tips van de coach luisteren.