7 Opwijkse judoka’s schreven zich in voor het open Vlaams kampioenschap. Er werd gestart met de dames waaronder Amber en Marie Deboeck, allebei in de categorie -57kg. Beide zussen verloren hun eerste kamp waar stevig weerwerk werd geboden. Marie kreeg geen herkansingen, Amber wel maar ook daar moest ze het onderspit delven. Goed gevochten!

Daarna werden de categorieën -60, -66 en -73kg aangevat. Ian Van Mulders won alvast het kamp met de weegschaal (-60kg) maar werd daarvoor niet beloond op de mat. Een snelle ippon tegen en einde wedstrijddag, geen herkansingen. Bram Dekegel en Koen Debelder traden aan in de -73kg. Ook Bram kreeg snel een ippon tegen en einde tornooi, geen herkansingen. Koen (terug van weggeweest 18 jaar lang) kon zijn eerste kamp winnen met gevarieerd judo. 2e kamp in houdgreep gesukkeld en einde kamp, einde tornooi.

Laatste blok kwamen de zwaardere gewichten aan bod waaronder Michiel Notelaers (-81kg) en Maarten-Jan Aelbrecht (-100kg). Michiel won zijn eerste kamp vrij eenvoudig zonder al te veel energieverlies. Zijn volgende kamp verloor hij maar in de herkansingen kon hij nog 2x winnen op weg naar het kamp voor het brons! Daar wachtte echter Gaston Rammant, goed verdedigd en bijna gescoord maar met opgeheven hoofd verloren. 5e plaats na een mooi parcour!

Gelijktijdig vocht Maarten-Jan en hij legde hetzelfde parcour af als Michiel, met enkele zeer slopende gevechten! Het enige verschil was dat Maarten-Jan zijn kamp voor het brons kon winnen. Brons dus en op naar het Belgisch kampioenschap op 2 november in Louvain-la-Neuve!

Categories: Uitslagen