A+ A A-

U15/U18

Provinciaal kampioenschap jeugd Lennik

Zondag 26 januari 2020 - Lennik

Bij de U18 traden Amber De Boeck (-57kg) en Preben Verdoodt (-55kg) aan. Amber had slechts één tegenstander en werd overklast in de eerste seconden, zilver.
Preben kwam terecht in een reeks van 9 judoka's, zijn eerste kamp verloor hij. Hij herpakte zich in de herkansingen en won 2 maal met ippon, brons.

Bij de U21 kwam Door Vandergoten (-81kg) in actie. Hij kwam terecht in een poule van 4 judoka's. Door was steeds de meest aanvallende judoka maar werd telkens gecounterd door zijn tegenstanders, jammer want hier zat meer in! Brons.

PK + RG jeugd 2019

Zaterdag 2 februari, provinciaal kampioenschap te Zaventem. 

Preben Verdoodt (U18, -55kg) kwam terecht in een poule van 4, 1x verlies en 2x winst, zilver. Amber De Boeck (U18, -63kg) had slecht één tegenstander, na een gelijk opgaand kamp verloor ze op grond door verwurging, zilver.

Bij de u21 namen Bram Dekegel, Tim Meskens en Stan Vrijders deel. Bram (-66kg) won 2x en werd Provinciaal kampioen! Tim (-73kg) werd door de grotere en vooral zwaardere tegenstander overdonderd, 4x verlies en een 5e plaats. Stan kwam vooral ervaring opdoen, beginnen tegen de latere Belgisch kampioen is geen lachertje. 2x verlies en een 3e plaats. 

Zaterdag 9 februari, regionaal kampioenschap te Tielt.

Enkel Preben zakte af naar het regionaal kampioenschap, de rest gaf forfait door ziekte of andere omstandigheden. Goed opgewarmd begon Preben tegen Axel Thys (JS Park Brasschaat). Lange tijd gelijk opgaand moest hij zijn meerdere erkennen. Doordat Axel zijn volgende kamp verliest heeft Preben geen recht op herkansingen, jammer!

Provinciale kampioenschap jeugd

Bij de u15 traden Kasper Notelaers en Amber De Boeck aan. Amber kwam terecht in een poule van 4, 2x verloren en 1x gewonnen en dus brons! Kasper kwam als lichtgewicht terecht in de -60 kg. Hij kan jammer genoeg niet opboksen tegen de zwaardere en sterkere judoka's en verliest 3x, bronzen medaille.

Bij de u18 kwamen Preben Verdoodt en Vrijders Stan in actie. Preben won 2x vlot met gevarieerd judo en is provinciaal kampioen! Stan werd overdonderd door de meer ervaren judoka's en verloor 4x.

In de leeftijdscategorie tot 21 jaar zakten Stijn Notelaers, Bram Dekegel en Tim Meskens af naar Merchtem. Stijn en Bram zaten samen in 1 poule zonder andere tegenstanders. Opwijkse derby waarin Bram aan het langste eind trok. Goud voor Bram en zilver voor Stijn. Tim Meskens woog 66.5 kg en kwam dus terecht in de categorie tot 73 kg (10 deelnemers). Als lichtste judoka's verloor hij 2x, maar toch sterk gevochten! 

 

Regionaal kampioenschap jeugd Tielt

Op zaterdag 10 februari trok Preben Verdoodt naar het regionaal kampioenschap. Na een kamp van 4 minuten moest Preben zijn meerdere erkennen en helaas had hij geen recht op herkansingen. Op zondag kwam Amber De Boeck in actie, haar 1e tegenstander (latere vice-Belgisch kampioen) overklaste Amber. In de herkansingen liep het gelijk op, maar Amber kwam terecht in een houdgreep, einde tornooi, maar een ervaring rijker!

Provinciaal kampioenschap jeugd 2017

9 Opwijkse judoka's  namen deel aan het provinciaal kampioenschap voor de jeugd te Zaventem.

Bij de U15 traden Yasmine De Becker en Preben Verdoodt aan. De 2 lichtgewichten hadden beide 1 tegenstander. Na een gelijk opgaand gevecht verloren ze hun kamp, 2x een zilveren medaille!

Bij de U18 kwamen Door Vandergoten, Tim Meskens en Edward Evenepoel in actie. Raar maar waar, ze vochten alle drie in de -66 kg. Door was goed wakker en vocht zich een weg tot in de finale, hier moest hij jammer genoeg zijn meerdere erkennen, zilver! Edward en Tim verloren beide hun eerste kamp., enkel Tim had recht op herkansingen maar moest ook hier de duimen leggen.

U21, de oudsten van de jeugd, waren met 4 afgevaardigden. Bram Dekegel (-60 kg) kwam terecht in een poule van 5, won 4x vlotjes en verloor 1x, zilveren medaille! Zijn broer Tim (-60 kg) kwam in een poule van 4 terecht, 1x gewonnen en 2x verloren, bronzen medaille! In de categorie tot 73 kg vochten Jeroen Bert en Dries Verberckmoes. Jeroen kon zijn eerste kamp winnen met mooi judo, halve finale en gevecht voor de 3e plaats verloor hij, 5e plaats. Dries verloor 2x zijn kamp, iets meer naar de tips van de coach luisteren.