A+ A A-

U21/+21

Open van Brabant 2016 (2)

U18: Tim Meskens (-60), Bram Dekegel(-60) en Door Vandergoten(-66)

Ze stonden voor een zware uitdaging in deze leeftijdscategorie. Er waren punten voor de selectie en shiaipunten te rapen waardoor er veel en goed volk, uit binnen- en buitenland naar dit tornooi afgezakt was. Er werd met het Braziliaans systeem gewerkt, wat wil zeggen dat alles verdeeld werd in poules van 4 en de twee eersten uit de poules verder mochten kampen voor medailles in een eleminatieboom. Tim verloor zijn eerste twee kampen, maar kon zijn laatste kamp winnen. Net niet genoeg om door te gaan naar de volgende ronde Maar wel goed stand gehouden tegen de zware tegenstand. Door vocht niet met de nodige concentratie en in deze ware reeks werd dit dan ook afgestraft, drie maal verloren. Als eerstejaars belofte is dit zeker geen schande, op naar het volgende tornooi. Bram kon tweemaal met ippon winnen in zijn poule en verloor 1 kamp. Hij was tweede in zijn poule dus mocht verder kampen voor medailles. Hier botste hij op zeer zware tegenstand en verloor tweemaal. Wel een zeer frisse indruk nagelaten, dit belooft voor de komende drukke maanden!

U15: Preben Verdoodt(-34)
Met slechts 1 tegenstander werd het voor Preben een ‘Best of three’. De eerste keer verloor hij maar de twee keren daarna kon hij winnen van zijn tegenstander. Een eerste plaats dus, Proficiat.

U21 +: Tim Dekegel (-73), Lindert Vanderperre (-90) en Maarten-Jan Aelbrecht (-100)
Tim en Lindert vochten beiden een gewichtscategorie hoger dan normaal en dat had ook zijn gevolgen. Tim verloor twee maal in een monsterreeks en was uitgeschakeld. Lindert verloor zijn eerste kamp en gaf hierna op wegens rugproblemen. Dit tornooi was sowieso wat extra motivatie om die overtollige kilo’s eraf te trainen hé!? Maarten-Jan won zijn eerst kamp, verloor de volgende en kon zijn laatste kamp terug winnen, een derde plaats. Een tip (voor mezelf), Conditie bijkweken!!!
Tof om naar een tornooi te gaan met zo’n mooie groep! Bedankt iedereen!