A+ A A-

U21/+21

Regionaal kampioenschap Tielt

!!! OPWIJKS SUCCES IN TIELT !!!!

Vandaag vond het Vlaams Kampioenschap judo plaats in Tielt. Hiervoor waren 6 Opwijkse judoka’s geselecteerd. Slechts 3 waagden zich in het strijdtoneel, mét succes .....

Maarten-Jan Aelbrecht:

1ste ronde: vrij
2de ronde: winst
Halve finale: winst

Dus Maarten-Jan kon aantreden in de finales (die later op de dag plaatsvonden samen)

Finale: winst

=> Maarten-Jan is Vlaams Kampioen !!!!!
Met schitterende judo haalde hij de gouden plak! Wat een ontlading, wat een prestatie, gewoonweg schitterend ! Judoclub Opwijk staat op de kaart!

Toon Peelman:

Toon moest aantreden in een loodzware categorie, vol met toppers. Maar onze topper had er zin in!

1ste ronde: verlies
Jammer genoeg had Toon geen herkansingen.
Maar toch een super match gevochten Toon!

Ellen De Maeseneer:

1ste ronde: vrij
2de ronde: verlies
1ste herkansing: winst
2de herkansing: verlies

Bedankt aan coach Jochen en alle supporters!
We keren tevreden en héél fier terug naar Opwijk!

Provinciaal kampioenschap te Opwijk

Verslag PROVINCIAAL KAMPIOENSCHAP Senioren (U18+) te Opwijk 12/10/2019

Dit jaar vond het PK plaats in onze eigen thuisbasis!
We vochten met 7 Opwijkse judoka’s voor heel wat supporters.

▶️ Preben Verdoodt (-60)

1ste ronde: verlies
2de ronde: verlies

Jammer genoeg stoot Preben niet door naar het Vlaams Kampioenschap

▶️ Bram Dekegel (-66)

1ste ronde: verlies
1ste herkansing: winst
2de herkansing: winst

=> BRONS 🥉

▶️ Jan Van Malderen (-81)

1ste ronde: verlies
1ste herkansing: winst
2de herkansing: winst

=> BRONS 🥉

▶️ Toon Peelman (-73)

1ste ronde: winst
Halve Finale: winst
Finale: winst

=> GOUD, Brabants kampioen! 🥇

▶️ Maarten-Jan Aelbrecht (+100)

1ste wedstrijd: winst

=> GOUD, Brabants kampioen! 🥇

▶️ Amber De Boeck (-63)

1ste wedstrijd: verlies
2de wedstrijd: verlies

=> BRONS 🥉

▶️ Ellen De Maeseneer (-70)

1ste wedstrijd: winst

=> GOUD, Brabants kampioen! 🥇

Bedankt voor de aanwezigheid van de vele supporters!

Belgisch kampioenschap senioren

Maarten-jan en Marieke allebei op post! 

Met heel wat internationale Belgische toppers op de mat is het Belgisch kampioenschap zeker geen piece of cake. Toma Nikiforov, Lois Petit, Gabriella Willems,... allemaal willen ze voor eigen volk nog eens komen vechten.

Marieke treft in de eerste ronde Lois Petit (onlangs nog brons op het WK voor junioren in Zagreb) geen cadeautje dus. Marieke houdt goed stand tegen deze topper maar verliest uiteindelijk toch. In de kamp voor de bronzen medaille moet ze opnieuw kampen tegen Sofie Stessens. Tijd voor revanche dus! Maar Marieke kan jammer genoeg opnieuw niet winnen maar toch een verdienstelijke 5de plaats voor haar. 

Maarten-jan heeft er ook zin in. Als hij zijn eerste ronde wint, zit er een halve finale tegen Toma Nikiforov in: een top affiche dus 🙂. 

Zijn eerste ronde is wel tegen de Waalse kampioen Janssens. Vol goede moed start hij aan de kamp. Het is duidelijk dat het heel spannend gaat worden. Maarten-jan haalt alles uit de kast en zeker met schitterend grondwerk zit een volgende ronde er zeker in. Jammer genoeg kan Maarten-jan een wazari niet meer ophalen en verliest hij het kamp. Toch moet Maarten-jan zich fysiek en mentaal opkikkeren voor de herkansingen. Hier treft hij de vice Vlaamse kampioen Robin Monteyne, het lijkt een onhaalbare kaart maar in judo kan alles. Na een sterke kamp verliest Maarten-jan en zit zijn Belgisch kampioenschap erop. Toch chapeau voor de prestatie om hier al te mogen deelnemen!! Het smaakt naar meer 🙂.

Nu opladen voor de interclub binnen twee weken!!!

Provinciaal kampioenschap u21+

Na een zware dag in Zaventem wist onze topper Maarten-Jan voor het vierde jaar op rij zijn titel als provinciaal kampioen te verdedigen. Hij behaalde deze plek reeds 5 keer bij de senioren. Na een streng dieet kon onze kampioen meevechten in zijn favoriete gewichtsklasse -100kg. Opnieuw een grote opkomst hier, maar niemand op de mat vormde echt een grote bedreiging! Op naar het Vlaams kampioenschap volgende week en hopelijk opnieuw door naar het Belgisch! Lindert Vanderperren kwam terecht in een goed bezette reeks, na hard kampen verloor hij 2x.

Vlaams kampioenschap senioren

Twee Opwijkse medailles in Tielt!

Maarten-Jan Aelbrecht trad aan in de -100kg. Na maanden voorbereiding is er zeker medaillekans voor hem. En dat weet hij ook zelf 🙂. Dus de nodige stress is aanwezig. 

In zijn eerste kamp wint hij overtuigend tegen Verschuere Stijn. De kop is er af en de stress is ook een beetje voorbij. In de kwartfinale komt MJ uit tegen Karel De Splentere. Hier had hij nog een eitje mee te pellen (vorig jaar verlies tegen hem op VK) maar dit jaar is Karel geen maat voor een duidelijk gemotiveerde Maarten-Jan, hop naar de halve finale. Hierin ontmoet hij de latere kampioen Jelle Hoste. Even gaat het zeker gelijkopgaand maar dan moet Maarten-jan het spit delven tegen een krachtige Hoste.
Kampen voor brons dus!! Helemaal opgeladen en vol goesting start Maarten-jan aan de kamp tegen Yorick Van Droogenbroeck. Hij kan niet veel tegenstand bieden tegen een veel sterkere en technischere Maarten-jan. BRONS!!!!!! Proficiat! 

Ook Marieke mocht na haar gouden medaille op het provinciaal kampioenschap aantreden in Tielt. Marieke verliest haar eerste kamp in de -48kg tegen de latere Vlaamse kampioene Sofie Stessens. Jammer maar niet getreurd, er is nog een kamp om brons!! Hierin in Marieke duidelijk de betere tegen Katleen Adams en kan ze de bronzen medaille wegkapen! Woehoe! Proficiat!