A+ A A-

Vlaams kampioenschap senioren

  • Hits: 619

Twee Opwijkse medailles in Tielt!

Maarten-Jan Aelbrecht trad aan in de -100kg. Na maanden voorbereiding is er zeker medaillekans voor hem. En dat weet hij ook zelf 🙂. Dus de nodige stress is aanwezig. 

In zijn eerste kamp wint hij overtuigend tegen Verschuere Stijn. De kop is er af en de stress is ook een beetje voorbij. In de kwartfinale komt MJ uit tegen Karel De Splentere. Hier had hij nog een eitje mee te pellen (vorig jaar verlies tegen hem op VK) maar dit jaar is Karel geen maat voor een duidelijk gemotiveerde Maarten-Jan, hop naar de halve finale. Hierin ontmoet hij de latere kampioen Jelle Hoste. Even gaat het zeker gelijkopgaand maar dan moet Maarten-jan het spit delven tegen een krachtige Hoste.
Kampen voor brons dus!! Helemaal opgeladen en vol goesting start Maarten-jan aan de kamp tegen Yorick Van Droogenbroeck. Hij kan niet veel tegenstand bieden tegen een veel sterkere en technischere Maarten-jan. BRONS!!!!!! Proficiat! 

Ook Marieke mocht na haar gouden medaille op het provinciaal kampioenschap aantreden in Tielt. Marieke verliest haar eerste kamp in de -48kg tegen de latere Vlaamse kampioene Sofie Stessens. Jammer maar niet getreurd, er is nog een kamp om brons!! Hierin in Marieke duidelijk de betere tegen Katleen Adams en kan ze de bronzen medaille wegkapen! Woehoe! Proficiat!