A+ A A-

Belgisch kampioenschap senioren

  • Hits: 708

Maarten-jan en Marieke allebei op post! 

Met heel wat internationale Belgische toppers op de mat is het Belgisch kampioenschap zeker geen piece of cake. Toma Nikiforov, Lois Petit, Gabriella Willems,... allemaal willen ze voor eigen volk nog eens komen vechten.

Marieke treft in de eerste ronde Lois Petit (onlangs nog brons op het WK voor junioren in Zagreb) geen cadeautje dus. Marieke houdt goed stand tegen deze topper maar verliest uiteindelijk toch. In de kamp voor de bronzen medaille moet ze opnieuw kampen tegen Sofie Stessens. Tijd voor revanche dus! Maar Marieke kan jammer genoeg opnieuw niet winnen maar toch een verdienstelijke 5de plaats voor haar. 

Maarten-jan heeft er ook zin in. Als hij zijn eerste ronde wint, zit er een halve finale tegen Toma Nikiforov in: een top affiche dus 🙂. 

Zijn eerste ronde is wel tegen de Waalse kampioen Janssens. Vol goede moed start hij aan de kamp. Het is duidelijk dat het heel spannend gaat worden. Maarten-jan haalt alles uit de kast en zeker met schitterend grondwerk zit een volgende ronde er zeker in. Jammer genoeg kan Maarten-jan een wazari niet meer ophalen en verliest hij het kamp. Toch moet Maarten-jan zich fysiek en mentaal opkikkeren voor de herkansingen. Hier treft hij de vice Vlaamse kampioen Robin Monteyne, het lijkt een onhaalbare kaart maar in judo kan alles. Na een sterke kamp verliest Maarten-jan en zit zijn Belgisch kampioenschap erop. Toch chapeau voor de prestatie om hier al te mogen deelnemen!! Het smaakt naar meer 🙂.

Nu opladen voor de interclub binnen twee weken!!!