A+ A A-

U21/+21

Belgisch kampioenschap te Tielt

Na zijn 2e plaats op het Vlaams kampioenschap trekt Maarten-Jan Aelbrecht naar het Belgisch kampioenschap in Tielt. 

Zijn eerste tegenstander Audric SCHMITZ (JC SALM) zet hij vlotjes aan de kant richting halve finale. Daar wacht Edouard CAPELLE (JC JAMBES-GISHI CLUB), judoka met internationale ervaring. Maarten-Jan kan zowaar wazari voorkomen maar wordt later met ippon geworpen. Het kamp voor de 3e plaats verloopt evenwichtig, op het einde van de 4 minuten maakt Maarten-Jan de aanval teveel en wordt hij gecounterd, wazari tegen en een 5e plaats. Proficiat!

Open Vlaams Kampioenschap 2022

Zaterdag 22 oktober te Beveren. 

Notelaers Michiel (-81 kg) en Aelbrecht Maarten-Jan (+100 kg) trekken samen naar Beveren. 

Michiel start tegen Noah CHRISTIAENS (JITSU-KWAI HAMME), komt wazari achter en verliest uiteindelijk met ippon. Niets aan te doen want Noah wordt Vlaams kampioen en 2 weken later Belgisch kampioen. 

Voor Maarten-Jan loopt het vlotter, na winst tegen Karel DE SPLENTERE (JC EERNEGEM) en Glenn HOLSBEEKS (JS LUMMEN) staat hij in de finale! Tegenstander is Arthur TEMMERMAN (KANO KWAI LAARNE), door 3 weken niet te kunnen trainen verliest hij deze finale en gaat hij met zilver naar huis. Een mooi resultaat!

 

Open van Brabant 2016 (2)

U18: Tim Meskens (-60), Bram Dekegel(-60) en Door Vandergoten(-66)

Ze stonden voor een zware uitdaging in deze leeftijdscategorie. Er waren punten voor de selectie en shiaipunten te rapen waardoor er veel en goed volk, uit binnen- en buitenland naar dit tornooi afgezakt was. Er werd met het Braziliaans systeem gewerkt, wat wil zeggen dat alles verdeeld werd in poules van 4 en de twee eersten uit de poules verder mochten kampen voor medailles in een eleminatieboom. Tim verloor zijn eerste twee kampen, maar kon zijn laatste kamp winnen. Net niet genoeg om door te gaan naar de volgende ronde Maar wel goed stand gehouden tegen de zware tegenstand. Door vocht niet met de nodige concentratie en in deze ware reeks werd dit dan ook afgestraft, drie maal verloren. Als eerstejaars belofte is dit zeker geen schande, op naar het volgende tornooi. Bram kon tweemaal met ippon winnen in zijn poule en verloor 1 kamp. Hij was tweede in zijn poule dus mocht verder kampen voor medailles. Hier botste hij op zeer zware tegenstand en verloor tweemaal. Wel een zeer frisse indruk nagelaten, dit belooft voor de komende drukke maanden!

U15: Preben Verdoodt(-34)
Met slechts 1 tegenstander werd het voor Preben een ‘Best of three’. De eerste keer verloor hij maar de twee keren daarna kon hij winnen van zijn tegenstander. Een eerste plaats dus, Proficiat.

U21 +: Tim Dekegel (-73), Lindert Vanderperre (-90) en Maarten-Jan Aelbrecht (-100)
Tim en Lindert vochten beiden een gewichtscategorie hoger dan normaal en dat had ook zijn gevolgen. Tim verloor twee maal in een monsterreeks en was uitgeschakeld. Lindert verloor zijn eerste kamp en gaf hierna op wegens rugproblemen. Dit tornooi was sowieso wat extra motivatie om die overtollige kilo’s eraf te trainen hé!? Maarten-Jan won zijn eerst kamp, verloor de volgende en kon zijn laatste kamp terug winnen, een derde plaats. Een tip (voor mezelf), Conditie bijkweken!!!
Tof om naar een tornooi te gaan met zo’n mooie groep! Bedankt iedereen!